diumenge, 17 de febrer del 2013

ALÍ BABÀ I ELS QUARANTA LLADRES



Autors: Versió de Francesc Capellino i Salvador Vendrell

Il·lustracions: Maria Espluga 

Sinopsi: 


http://www.bromera.com/tl_files/llibres/portada/18/18036.jpgAlí Babà és pobre però un dia descobreix per causalitat l'amagatall de quaranta lladres en una cova, que s'obre amb les paraules "Sèsam, obre't". Agafa uns quants diners per sortir de la seva situació. El seu germà, molt més ric i envenjós, vol saber d'on ha tret aquells diners i va a la cova amb les indicacions d'Alí Babà. Oblida, però, la fórmula màgica i els lladres el sorprenen i el maten.

Com que Alí Babà recupera el cos, ells s'adonen que algú més coneix el seu secret i l'acaben trobant. Llavors es fan ficar dins grans càntirs d'oli per sortir de nit del celler i matar la família. Marxana, la dona d'Alí Babà, ho descobreix i els mata amb oli bullint, tret del capità, que jura venjança.

El capità es fingeix un caminant i demana hospitalitat. Quan estan sopant, Marxana el reconeix i fingeix dedicar-li un ball a l'hoste. Amb els moviments de la dansa s'acosta i li clava un ganivet, salvant un cop més casa seva



ISBN:
9788476601952

Editorial: Bromera

Any d'edició: 1994 


Lloc d'edició: Barcelona 

D'aquest conte jo destacaria...

L'entramat general de totes les històries que formen les Mil i una nits. L'ingeni per elaborar una història que serveix de marc per totes les altres.
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada