dimarts, 12 de febrer del 2013

BLANCANEU I ALTRES CONTES DE PRINCESES

 

Autor/a: Tiziana Merani

Il·lustrador/a: Antogionata Ferrari

Editorial: Montena

Petita sinposi: Recull de tres contes clàssics; Blancaneu, La princeseta i el pèsol, i Pell d'Ase.  
Per una banda el de la Blancaneu és el conte tradicional, on la reina, frustrada per no ser la més bella del seu regne vol desfer-se de la Blancaneu. Per altra banda, La princeseta i el pesòl tracta d'un príncep que es volia casar amb una princesa, i va començar a buscar i a bucar fins que va trobar a la seva princesa. I finalment, en el conte de Pell d'Ase el rei se li va morir la seva dona perquè estava molt malalta, i va haver de buscar una altre princesa per casar-se, que fos tan bella com ho era la seva dona. La milor candidata era la seva filla, però aquesta va fer tot el que va poder per salvar-se d'aquest matrimoni...

ISBN: 84-8441-044-7

Any d'edició: 1999

Lloc d'edició: Milà (Itàlia)

D'aquest llibre jo destacaria...  és un conte format de tres històries diferents. El més rellevant d'aquest conte són les diferents formes i mides amb les que es juga al llarg de la narració.La negreta, les majúscules, el moviment del text i els espais en blanc creen silencis, pauses i marquen un ritme més o menys ràpid. Per altra banda, la forma de les lletres (suau o agressiva) pot suggerir el tarannà del personatge que intrevé.
Aquest fet, el de canviar les lletres, crida l'atenció, ja que no és habitual veure-ho; i les imatges són divertides i s'hi pot veure l'argument reflexat en elles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada